WEKELIJKSE VOETBALSCHOOL

De wekelijkse voetbalschool van Rule the Ball vindt plaats bij v.v. Alphense Boys in Alphen aan den Rijn.
Voetbalschool Rule the Ball organiseert hiermee 24 zondagen een extra activiteit buiten de eigen clubactiviteiten om, in één voetbalseizoen.

In onze manier van trainen zal de focus met name op het aanleren en (door)ontwikkelen van de technische vaardigheden en cognitieve vaardigheden (zoals bijv. kijkgedrag en aanpassingsvermogen in verschillende situaties) gecombineerd met veel spelplezier.

Doordat onze gediplomeerde (top)trainers de kinderen zullen helpen in veel verschillende technische oefeningen krijgen zij steeds meer controle over de bal. Onze trainingen zullen bestaan uit intensieve en uitdagende vormen waarbij wij streven naar minimaal 500 balcontacten per training voor elk kind.

De kinderen worden steeds meer de ‘baas over de bal’ tijdens trainingen en wedstrijden, het motto “Rule the Ball. Dominate the Game!” staat hier dan ook voor. Niet ieder kind zal zich even snel ontwikkelen en daarom vinden wij het ook belangrijk dan elk kind op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

Kies hier jouw eigen speelniveau

Level 1:
Voetbalschool

Level 2:
Academy

Level 3:
Pro Academy

Als voetbalacademie geloven wij erin dat positiviteit één van de grootste factoren is binnen het ontwikkelen en creëren van succes. Bij Rule the Ball benaderen wij onze deelnemers op ieder moment dat het kan op een positieve manier. Spelers krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, worden daardoor creatiever, leren sneller nieuwe dingen aan en hebben daardoor meer plezier in de sport. Door de kinderen op een positieve manier te benaderen zullen zij zich ook sneller in een veilige leeromgeving voelen en daardoor vragen durven te stellen, antwoorden op vragen vanuit de trainer durven te geven of advies beter te accepteren vanuit de trainer. Wij zien hiermee dat wij de kinderen op een uitdagende en intensieve manier kunnen helpen in hun ontwikkeling om dichter bij hun plafond te kunnen komen.

Informatie Wekelijkse voetbalschool

 • 2 blokken van 12 trainingsactiviteiten
 • 24 zondagen vanaf 09.45 uur
 • Ingedeeld op eigen leeftijd en speelniveau
 • Veel (bal)behandelingen tijdens de training
 • Intensieve en uitdagende oefenstof
 • Focus op (1) technische vaardigheden: bijv. aannemen en dribbelen
 • Focus op (2) cognitieve vaardigheden: bijv. kijkgedrag en spelbegrip
 • Pedagogische benadering richting spelers
 • Stimuleren van zelfregulatie (zelf beter willen en kunnen worden)
 • Training o.l.v. KNVB gediplomeerde (top)trainers
 • Verplicht trainen in een Nike Rule the Ball trainingstenue

Bij voetbalschool Rule the Ball willen wij eenheid en professionaliteit uitstralen, daarom is het verplicht om een Rule the Ball Nike trainingstenue (shirtje, broekje en kousen) aan te schaffen en daarin te komen trainen. Bij de eerste cyclus is er een mogelijkheid het kledingpakket gelijk aan te schaffen.
Wanneer er in de toekomst iets bij besteld moet worden of andere artikelen (zoals bijv. een trainingstrui, broek of regenjas) besteld willen worden kan dit via onze webshop.

error: Content is protected !!