Over Rule the Ball

Rule the Ball is een voetbalschool die zich richt op het organiseren en geven van trainingen en (voetbal)clinics.

Wij bieden sinds juli 2020 voetbaltrainingen en overige voetbal activiteiten aan voor diverse leeftijden en niveaus. De activiteiten staan onder begeleiding van gekwalificeerde RTB trainers. Deze trainers zijn in bezit van KNVB VC2, VC3 of zijn CIOS/(H)ALO’ers.

Rule the Ball wil naast de reguliere trainingen bij de ‘eigen’ vereniging een extra trainingsmoment aanbieden wat gefocust is op de individuele ontwikkeling van de speler of speelster. Tijdens onze trainingen delen wij onze passie en expertise in het voetbal en willen wij de kinderen zichzelf onbewust laten ontwikkelen. Dit doen wij door uitdagende oefenvormen uit te zetten waarbij functionele technieken, tactieken en plezier centraal staan binnen onze voetbaltrainingen. De voetbalacademie is gespecialiseerd in het geven van diverse techniektrainingen in de leeftijdscategorie 8 tot en met 15 jaar oud.

Naast het geven van trainingen en (voetbal)clinics wil voetbalschool Rule the Ball een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd en de vereniging. Hierbij wil Rule the Ball ook meedenken aan het schrijven van een beleidsplan en/of jeugdplan. Hierin kunnen wij ook meedenken aan overige activiteiten zoals bijvoorbeeld toernooien en trainingsmethodes. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Het gezicht achter Rule the Ball...

Robbert Renirie heeft in juli 2020 voetbalschool Rule the Ball opgericht.

De inmiddels 24-jarige Robbert is op 16-jarige leeftijd begonnen met zijn trainerscarrière en heeft sindsdien een hoop geleerd en meegemaakt.
In het seizoen 2016/2017 is Robbert begonnen als stage trainer bij Alphense Boys vanuit zijn opleiding CIOS Sport- en Bewegingscoördinator in Haarlem.

In 2017/2018 heeft Robbert zijn KNVB pupillen trainer en KNVB junioren trainersdiploma succesvol afgerond. Het seizoen erop, 2018/2019 werd UEFA C Youth succesvol afgerond. In het seizoen 2020/2021 heeft Robbert zijn UEFA B diploma behaald met het seizoen daaropvolgend de cursus Hoofd Opleiding C vanuit de KNVB. In het seizoen 2024/2025 volgt Robbert de opleiding voor het VC4 Jeugd / UEFA A Youth diploma.

Actief in het seizoen 2024/2025 als…

  • Trainer/Coach ADO Den Haag O12
  • Assistent-trainer ADO Den Haag O17
  • Hoofd Jeugdopleiding Alphense Boys O9-O12 selecties
  • Trainer Highschool voetbal op het Thorbecke College (VO) in Rotterdam


Robbert heeft tot nu toe ervaring opgedaan als trainer in verschillende leeftijden bij:
Alphense Boys (6 seizoenen), AZ Alkmaar (3 seizoenen),
Excelsior Rotterdam (2 seizoenen) & FC Lisse (1 seizoen)

error: Content is protected !!