Voetbalschool Rule the Ball | Rule the Ball! Dominate the Game!

robbert renirie

Profiel van trainer Robbert

Naam: Robbert Renirie
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
School: Afgestudeerd aan CIOS als Sport- en Bewegingscoördinator te Haarlem
School: September 2021 gestart met Sportkunde aan de Haagse Hogeschool
Momenteel trainer bij: Alphense Boys JO13-2 (onder 12 selectie) & AZ Voetbalschool in de Regio (talententraject van AZ Alkmaar)
Trainer sinds: seizoen 2016/2017
Ervaring bij: Alphense Boys, AZ Alkmaar & FC Lisse
Hobby: Alles wat te maken heeft met voetbal!

Robbert Renirie

Wat heb ik allemaal gedaan?

In het seizoen 2016/2017 ben ik begonnen als stagiair vanuit mijn CIOS opleiding bij Alphense Boys. Dit deed ik bij de toenmalige JO13-2, spelend in de hoofdklasse. Daarnaast liep ik ook nog elke maandag mee met de selectiekeepers o11 tot en met o15, die van hoofdklasse tot en met 1e divisie landelijk uitkwamen. In dit eerste seizoen heb ik een heleboel geleerd en beviel het mij zo goed dat ik heb besloten om voor mijn trainersdiploma’s te gaan.

Het seizoen erop, 2017/2018 ben ik assistent-trainer geweest bij de E-Top van Alphense Boys. Met dit onder 11 team kwamen wij uit in de hoofdklasse o12. Ook in dit seizoen heb ik veel geleerd en heb ik uiteindelijk mijn KNVB pupillentrainer en KNVB juniorentrainer diploma’s weten te behalen.

Nadat dit seizoen afgelopen was ben ik meegegaan met dit team samen met de hoofdtrainer en ben ik een jaar assistent-trainer geweest bij de JO13-2 van Alphense Boys. Wij mochten na terugtrekken van FC Zoetermeer plaatsnemen in de 3e divisie i.p.v. in de hoofdklasse. Het was een fantastisch eerste halfjaar waarbij we gedeeld eerste stonden met DHC. Beiden scoorden we 31 punten uit 11 wedstrijden, we speelden 1-1 tegen elkaar. Uiteindelijk zijn wij dat seizoen geëindigd op de tweede plek en hebben we iedereen weten te verbazen in de competitie en binnen de vereniging. In dit seizoen heb ik ook mijn KNVB TC3 / UEFA C Youth weten te behalen en afgerond met een 7.0, wat betekende dat ik het seizoen erop meteen door mocht naar TC2 / UEFA B. Ook heb ik in dit seizoen het keuzedeel “Loop- en hersteltrainer” voldoende afgesloten, wat een belangrijke combinatie met voetbal is.

2019/2020, misschien wel het meest leerzame jaar voor mij tot nu toe. Als hoofdtrainer van de onder 10 selectie van Alphense Boys kwamen wij als JO11-2 uit in de hoofdklasse onder 11. We speelden dus op het hoogste niveau tegen jongens van allemaal een jaar ouder, een hele uitdaging. Naast Alphense Boys heb ik stage gelopen bij FC Lisse onder 19, spelend in 2e divisie, voor mijn TC2 opdrachten en examentraining, die wegens covid-19 helaas verplaatst moest worden. Ook ben ik het hele seizoen assistent-trainer bij de onder 13 van AZ Alkmaar geweest en hebben wij hiermee op het hoogste niveau van Nederland (Eredivisie Hoog) geacteerd.  Wat een fantastisch mooie ervaring was dit! Toernooien in België, Duitsland en Nederland. Spelen tegen Europese topploegen als AC Milan, Arsenal FC, RB Leipzig, RSC Anderlecht en nog vele anderen… Helaas mocht ons toernooi tegen Real Madrid, Juventus, Borussia Dortmund en nog vele andere grote namen niet doorgaan i.v.m. covid-19. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd binnen de manier van training geven, hoe je een speler goed kunt benaderen en hoe het eraan toe gaat in, vind ik, de beste jeugdopleiding van Nederland op dit moment. Naast deze mooie voetbalervaringen heb ik ook mijn CIOS opleiding “Sport- en Bewegingscoördinator” niveau 4 in Haarlem, het oudste CIOS van Nederland, weten af te ronden met bijna een cum laude diploma.

Aankomend seizoen, 2020/2021, ben ik hoofdtrainer van de JO13-2 van Alphense Boys waar ik dus al 2 jaar heb meegekeken. Wij komen als onder 12 selectie uit in de 2e divisie onder 13 van het amateurvoetbal. Naast dat ik hoofdtrainer van de JO13-2 ben zal ik ook onderbouwcoördinator zijn binnen de leeftijd onder 8 tot en met onder 12 van Alphense Boys. Hierbij ga ik avondbijeenkomsten organiseren voor trainers/leiders binnen deze leeftijdscategorie en zal ik hen ondersteunen en tips & tricks aanleren waar nodig. Dit ga ik doen in combinatie met de Hoofd Opleiding C cursus bij de KNVB, deze start in september 2020.
Op de zondagochtenden ben ik trainer van AZ bij de AZ voetbalschool in de regio. Dit doe ik bij AFC ’34 in Alkmaar. Het voetbalschool traject is een voortraject voor de opleiding waarin onder 9, onder 10 en onder 11 spelers geselecteerd worden om in de nieuwe teams van de jeugdopleiding van AZ te komen.
De jeugdopleiding van AZ start namelijk ook pas in de onder 11.

Waarom Rule the Ball?

Voorheen had ik samen met een andere trainer een voetbalschool. Helaas moest ik na een jaar alleen verder met deze voetbalschool als 19 jarige jongen in maart 2019 en heb ik besloten om in juli 2020 te starten met een nieuwe naam, nieuw logo en nieuwe website. De aanpak van de voetbalschool is ook anders. Waar de vorige voetbalschool zich vooral richtte op breedtesport spelers en ervoor zorgden dat ook zij de juiste aandacht en spelbeleving kregen richt Rule the Ball zich op zowel breedtesport als prestatiesport. Het lijkt mij een enorm mooie uitdaging om met beide niveaus aan de slag te gaan, waar ik ook zelf als trainer alleen maar meer van zal leren. Vanuit de reden dat elke speler de aandacht verdiend die hij of zij hoort te krijgen ben ik doorgegaan en heb ik Rule the Ball opgericht.